Kontakt Tekno Maskin AS

20180531_151238-2-.jpg
Pia Marian Hande
Butikk / Ettermarked 
Gytis Mileris
Mekaniker 
Joakim Harstad
Mekaniker 
Knut-Johansen-Mekaniker--2-.JPG
Knut Johansen
Mekaniker 
Yngvar-Fossum-Mekaniker--2-.JPG
Yngvar Fossum
Mekaniker 
Jan-Erik-Nordby-Mekaniker--Servicebil--2-.JPG
Jan Erik Nordby
Mekaniker/ Servicebil 
Espen-Hansen-Tekno-Maskin.jpg
Espen Hansen
Selger 
Roy-Ottesen-Selger--2-.jpg
Roy Ottesen
Selger 

Chat via Facebook

Stor kjøpsguide med oversikt:

Slik velger du riktig bobil

Glem gamle myter. Bobil er i vinden som aldri før, og stadig flere nordmenn fra alle deler av landet er nå på bobiljakt. Her gir vi deg våre beste tips og råd for riktig valg av bobil.

Hva man bør tenke gjennom dersom man har en bobildrøm i magen? Hva skal man velge?
– For førstegangskjøpere er det viktig å ta hensyn til hva slags førerkort man har. Sjekk opp i hva slags bobil du kan kjøre med ditt førerkort og vurder hvor mange det er som skal være med på ferieturen, råder Espen Hansen, selger hos Tekno Maskin i Oppaker. 

– Ellers er det også viktig å vurdere hva slags bil som passer deg og ditt bruk. Man må rett og slett lytte til seg selv, og tenke over hva slags type bil man faktisk trenger og kan investere i.
Valg av riktig sengeløsning er avgjørende for trivsel og komfort. Hvor mange er det som skal være med på tur? Foto: Adria. 
En god natts søvn
 – Et annet godt råd er å velge en sengeløsning man er fortrolig med. Her er det flere varianter å velge mellom, og de mest populære i dag er midtstilt dobbeltseng eller to enkle senger, sier Hansen. Dagens bobiler finnes i mange ulike prisklasser, størrelser og varianter. Hansen forklarer at de ulike modellene er hovedsakelig delt inn i fire ulike typer, og beskriver disse under.
En bybobil passer for deg som ønsker en kompakt bobil, som også egner seg som en bil nummer to. Foto: Weinsberg.
Bybobil
– Van, citycar eller bybobil er den minste varianten. Denne passer gjerne for aktive mennesker, som ofte er på turer og aktivitet i utmark. Bybobilene passer også for de som liker å utforske byer og tettsteder hvor det kan være vanskelig å komme til med en større bil. Disse bilene er det også enklere å fricampe med, da de ikke er så iøynefallende i terrenget, forklarer Hansen. Bybobilene har hatt en enorm vekst nedover i Europa de siste årene, og stadig flere nordmenn investerer nå i de bekvemme flerbruksvariantene.
L!VE Traveller er en moderne alkovebil, med mye utstyr og plass til hele familien. Foto: Knaus.  
Alkove
Alkovebobilen er en tradisjonell variant som ofte ses langs norske veier, med vanlig bodel bak og soverom over førerplassen. – Bobiler med alkove er gjerne den optimale bobilen for barnefamilier. Denne har veldig stor plass innvendig, ofte med egne køyesenger til barna og stor dobbeltseng til de voksne. Her vil barna gjerne få et eget soverom adskilt fra foreldrene, samtidig som sittegruppen kan brukes.
Den slanke og brukervennlige crossover bobil-serien Matrix tilbyr mye stil og allsidighet. Foto: Adria.
Delintegrert
– Delintegrerte, også kalt halvintegrerte modeller er en av de mest populære bobiltypene i dag. Her finnes det biler i alle størrelser og varianter. Denne modellen føles ofte mindre og nettere en helintegrert bil, og mange velger denne nettopp derfor. Delintegrerte bobiler finnes i alle prisklasser og passer perfekt for voksne par. Fordelen er også vekt, da disse bilene som oftest kan kjøres med en totalvekt på 3.500 kg.
Finlandia er en helintegrert bobil med alle bekvemmeligheter som gir deg maksimal feriekomfort. Foto: Solifer.
Helintegrert
– I denne klassen finner man premium-bilene. Dette er ofte bobiler som er velutstyrte som standard, og svært få av disse har totalvekt under 3.500 kg. Helintegrerte bobiler har også et svært romslig førermiljø, i og med at bilen har full bredde helt frem. De fleste helintegrerte modeller har også en stor, romslig senkeseng over førersetene samt stor seng bak. Ideelt for et voksent par som vil ha med barnebarn, men denne bobiltypen passer også fint for en barnefamilie. Disse bilen ligger i et høyere prissjikt en de andre typene.
Tekno Maskin i Oppaker har et bredt utvalg av ulike bobiler på lager, i ulike prisklasser og størrelser.
En god opplevelse langs veien
Tekno Maskin AS er en komplett caravanforhandler som selger både nye og brukte bobiler. Forhandleren er autorisert og tilbyr bobilmerkene Knaus, Adria, Solifer og Weinsberg. Produktspekter favner fra den helt enkle bybobilen til bobiler i millionklassen, med noe for enhver smak. 
 
Hos Tekno Maskin finner du også en rikholdig utstyrsbutikk med alt du trenger til en god opplevelse langs veien og autorisert verksted. Har du spørsmål om bobil, eller noen av merkene til Tekno Maskin ring Espen på telefon 950 25 034 eller ta kontakt via epost: espen@teknomaskin.no
Aktuelt