Helårsbruk:

Slik holder du bobilen varm

Drømmer du om duggfrie ruter, klar sikt og en varm kupe når du skal på tur med bobilen om vinteren? Slik får du perfekt klima i bilen - uansett årstid.

Vårt nordiske klima byr ofte på utfordringer, og vinterhalvåret kan være kaldt og vått. Mange nordmenn ønsker å bruke bobilen hele året, men varmesystemer strekker ikke alltid til. En bilvarmer fra Webasto, gjerne kalt en parkeringsvarmer, gir deg varmen som gjør at du kan bruke bobilen hele året - uansett temperatur. Du kan enkelt styre bilvarmeren fra smarttelefonen, samt forhåndsprogrammere tidspunkt hvor oppvarmingen skal starte.


Med riktig varmesystem holder du en behagelig temperatur i bobilen hele året.

Varmen er bare et tastetrykk unna


- Bilene nå til dags er så energieffektive at de produserer lite overskuddsvarme. Da er en bilvarmer fin å ha på kalde vinterdager, sier Jan Erik Kolstad, distriktssjef i Webasto Norge. - I førerdelen på en bobil er det ofte en veldig stor flate og mye glass, da trenger du ganske mye varme for å kunne holde en behagelig temperatur under kjøring. I bobiler er det også mye fokus på varme i bodelen, men det er minst like viktig å ha nok varme i førerhuset under kjøring, forteller Kolstad.

Med Webastos egen app kan du enkelt skru på og av varmen i bilen. Du kan også forhåndsprogrammere tidspunkt hvor varmen skal startes og stoppes, samt kontrollere temperaturen i bilen. Webastos bilvarmere kan også styres med ulike fjernkontroller tilpasset ditt behov.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne!

Med Webasto får du både varme om vinteren og ventilasjon om sommeren.

Like aktuell sommer som vinter

Webastos bilvarmere er tilpasset alle typer kjøretøy og har også en egen ventilasjons-funksjon som gjør at du slipper å sette deg inn i en glovarm bil om sommeren. Produktet kan derfor anvendes hele året, og er like aktuell sommer som vinter. - I tillegg til oppvarming kan du også enkelt velge ventilasjon på varme sommerdager. Dersom du vet at bobilen står ute i solen kan du enkelt starte ventilasjonen på forhånd, slik at bilen er sval og behagelig til kjøreturen starter, forteller Kolstad.


Jan Erik Kolstad påpeker at det er like viktig å ha en behagelig temperatur i førerhuset som i bodelen av en bobil.

Beste merke innen parkeringsvarme

- Webasto er en organisasjon som har vært på markedet lenge, vi startet opp i 1901 og vi tilbyr Webasto i over 46 ulike land, forteller Kolstad. - Det er et solid tysk, familieeid selskap med over 12 000 ansatte. Webasto er et stabilt og anerkjent merke, produktene har vunnet mange priser og har flere ganger blitt kåret til det beste merket for parkeringsvarme. - Vi har god tilgang på reservedeler, og en solid teknisk avdeling som gir god support på kundenes spørsmål, avslutter han.

Alle Webastos bilvarmere arbeider etter samme prinsipp og sikrer effektivt et behagelig klima i bilen.

Slik fungerer Webasto bilvarmere

Bilvarmeren aktiveres ved hjelp av din fjernkontroll eller app. Det tilføres deretter drivstoff fra bilens tank og luft til varmeren. Drivstoff-luftblandingen antennes av en glødestift, og forbrenningskammeret oppvarmes. En sirkulasjonspumpe transporterer deretter kjølevæsken gjennom varmeren til varmeapparatet og returneres til motoren, som derved også oppvarmes. Varmen avgis i bilens varmeapparat og ledes via bilens luftesystem inn i kupeen. Webastos bilvarmere finnes i ulike varianter, hvor alle vil finne en modell som passer sitt behov og sin bil.